"Dear Esther"


Att kalla Dear Esther för ett spel vore något missvisande då det snarare är en visuell åkattraktion vars genomtänkta level design är en fasad för dess bakomliggande djup.
   Som en strandsatt man, utan känt namn, inleder spelaren sin resa på en till synes öde ö. Desto djupare in i fastlandet man färdas desto mer utvecklas de slumpmässigt utvalda historierna man berättar för den mystiska Esther. Förstapersonvyn trycker prydligt in dig bakom ögonen hos den namnlöse och miljöernas kalla, vackra yta är så pass tilldragande att man känner varje vindpust då den passerar. Den grumliga historien drivs ständigt framåt av en brinnande nyfkenhet som tack vare spelets futta speltid aldrig hinner slockna.  
   Dear Esther väver in sin värld i mystik och får spelaren att hypnotiserat söka sanningen om vem du är, vem Esther är men framförallt var du är.
   De häpnadsväckande miljöerna och den stämningsfulla musiken är en vaggvisa för dina sinnen som lämnas andlösa vid ramen till dess porträtt. Tavlan är värd vartenda öre och Dear Esther är inget annat än ett mästerverk och Thechineseroom dess konstnär.      

Gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=6U7qUg5ai4Y

Lucas Varo

Inga kommentarer: