Microrecension: "TAGAP 2"


Om ens polare sparkar iväg en länk till en 2D sidescroller om hjärntvättade, zombie pingviner en sen, kall och tråkig afton, kan man då motstå att smaka på indie-kalopsen med det udda utseendet? Svaret är "nej" och det bör man inte heller.
   Finska "Penguin DT" har skapat en spelserie vars koncept är lika unikt som det är bisarrt. Det splattiga gameplayet i "TAGAP" spelen är fulladdat med explosiva vapen, blodiga dödsanimationer och skojjiga mellansekvenser som driver den enkla plotten vidare.
  I det senaste tillskottet "TAGAP 2" hoppar spelaren ner i fossingarna hos "Pablo", TAGAPs heroiska pingvin hjälte, som anar ugglor i mossen.  Ett mystiskt  medicinföretag har nämligen anställt föregångarens ondsinta mästerhjärna "Dr. Glowenko" efter hans nederlag. Ännu en pingvinapokalyps frodas i ödets skägg och det är upp till Pablo och hans sidekick "Pedro" att ansa det.
   Upplägget är i en enkel ta dig från punkt A till punkt B och döda så många fiender på vägen som du kan, and ocassionaly belly slide manér. Vissa vapen fungerar bättre på vissa fiender än andra men logiken går inte djupare än principen som bygger på att använda vapnet som låter mest "pang-pang på de röda bollarna i fiendens panna. Svårigheten ligger i att skjuta ner horderna av hjärndöda pingviner omkring dig i samband med att du utför det ovannämnda.
   Den simpla spelstilen, som är kul nog i sig, blir genast desto roligare då man trycker in en kryssbox dosa i usb-porten i framstjärten av datorn och lirar spelet med en polare och det är här "Tagap 2" lyser som klarast.
Spelet är ett välpolerat äventyr man sent glömmer vars irriterande musik så småningom blir nynnandet innan nattmössan på kvällskvisten.
   Kort sagt, ladda ner från http://www.tagap.net/ och lira på stört!

Peace!

Gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=gzldU01ss38
Lucas Varo










Inga kommentarer: