Microrecension: "Super Smash Land"


Tänk om man kunde slänga ihop en handfull kända Nintendo karaktärer i ett spel och sedan låta dom puckla på varandra tills man storknar av skrattanfall... Vänta, va har någon redan gjort det säger du?
Men har någon gjort det i det klassiska Gameboy gränssnittet med sprakande ljud och färglösa miljöer?
   Ja nu har man faktiskt gjort just det och gratis spelet går under namnet "Super Smash Land" och ligger på ringa 18,1 Mb.
   Skaparen "Dan Fornace" kallar spelet för en "demake", ett klatschigt ord som beskriver just vad det är, en nedgradering av den urpopulära "Super Smash Bros" serien till de senaste Nintendo konsolerna.
Den ihopknopade hobby-hyllningens fjutta sex karaktärer slåss på endast några fler arenor, blockfunktionen har helt raderats och endast två knappar står ensamma för "smashlands" kombos i sann gameboy anda.
   Den ursköna idén är väl genomförd, såväl ballansering, design och musik håller grym kvalité och bidrar till illusionen av att spelet lanserades under gryningen till ett tidigt 90-tal.
   Varje karaktär spelas unikt och har ett skräddarsytt ess för just sin rockärm.
Nya ideér mixas med äldre med hjälp av smash lands handbroms i utvecklingen som tilltalar fanskaran av super smash bros som är trötta på epelepsianfall och timmar av träning för att kunna mangla sina polare.
   Fornance:s egna tillskott så som "Megaman" gör äntligen sin välförtjänta entré som spelets sista och ack så utmanande slutboss, något som borde kittla Nintendos kreativitet under hakan till nästa smash bros spel.
   Du finner spelet på: http://supersmashland.com/

Peace!

Gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=tloEHCZ_pBc
Lucas Varo



4 kommentarer:

E sa...

Bra recension, kan va din bästa hittills. Du får med de fina nyanserna som kan va lätt att missa men som är värda att nämna.

Lucas Varo sa...

Fett nice att du gillar den, du är min gjutne andreman till shoot many robots snart

VJ sa...

Åh ja! Vilket jävla röv bra spel!
Håller med om att nintendo borde titta på detta spel och ta lite lärdom!

Lucas Varo sa...

Kul att du håller med VJ och visst är det ett kiss-bra spel, enkelt men med sjukt go känsla