DEBUT-RECENSION: "Back to the future: the game"



”Great Scott!”

När man pratar om bra filmtriologier så brukar man ofta nämna självklaraheter som
Lord of the Rings eller Star Wars. För mig dock finns det en alldeles speciell filmtriologi som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag talar naturligtvis om Back to the Future filmerna. Det är en fantastisk äventyrshistoria där vi får följa Marty McFly och Dr.Brown (även känd som Doc) när dom reser fram och tillbaka i tiden i sin minst sagt modifierade DeLorean och ställer till med bekymmer. Back to the Future: the game bygger på i stort sett samma formel rent storymässigt.

   Spelet utspelar sig ungefär ett halvår efter den tredje filmens slut och börjar med att Marty måste åka tillbaka i tiden för att rädda Doc, ”time travel is an inheritable risky business”.
   Formatet som utvecklarna har valt är en klassisk äventyrs approach med ett pek och klicka gameplay, där man får spela Marty McFly och använda sin klurighet för att lösa spelets olika pussel.
   Under spelets gång får man stifta bekantskap med gamla karaktärer och att stöta på problem med ”the space time continuum” är självklart en del av spelets story vilket bidrar till dess underhållnigsvärde.
   Storymässigt så håller sig spelet väldigt bra, det märks att det är genierna bakom filmserien som ligger bakom manuset och stilen på grafiken har en tecknad look som utan att för den sakens skull förlorar greppet om de välkända karaktärerna. Man känner igen sig direkt om man sett filmerna! En bidragande orsak är såklart också att rösterna man använt är från original skådespelarna (med undantag från Marty där dom dock har lyckats hitta någon som låter på pricken likadan istället).

Spelet är släppt i fyra olika delar och jag har haft nöjet att än så länge spela igenom den första. Jag rekomenderar spelet, både för de som växte upp med, eller gillar, filmserien men även för dom som  är ett fan av äventyrsspel och inte känner till Back to the future.
  Det charmiga upplägget blir en härlig upplevelse för alla som spelar!


Zswan
Gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=3blzGwd4xLg





Inga kommentarer: