Microrecension: "Nitronic Rush"


Med ett svisch lämnar din digitala bil marken, tar ett skutt och fäller ut ett par vingar. Du flyger genomtänkt förbi de nyligen materialiserade hindren under dig tills motorn nästintill exploderar av överhettning. Marken närmar sig allt snabbare i samband med att motorn kyler ner sig och fallet utgör ett perfekt tillfälle för att skrapa ihop till ett nytt highscore. Du roterar bilen tills du får kräkreflexer som om den vore lika smidig som en snowboard i pisten. Till slut landar fordonet med ett skarpt skräll innan du snabbt trycker plattan i mattan och bränner iväg ännu en gång.
   Ett aggressivt system har infiltrerat ditt "Tron" liknande universum och hotar att förvandla den annars blå lysande cyberstaden "Nitronic City" till ett röd lysasande kretskort av illvilja. Du är dess antivirus i form av en dynamisk racerbil och på snabbast möjliga vis ska du kurera staden och göra ett par riktigt sjyssta trick medan du gör det.
  "Nitronic rush" från amerikanska "Team nitronic" är ett solklart koncept som rusat in på marknaden och gjort sig nominerat till ett av årets bästa indielir. 
   Det ett trippat spel som involverar överlevnad i en annars repetitiv bilspels genren och som ber dig om att trotsa gravitationen genom rubbade hastigheter och tung Electro i äkta "Daft Punk" anda.
    Spelet kostar dig inte mer än ett par minuter av din tid så skippa flingorna till morgonyoghurten och klicka in dig på http://www.nitronic-rush.com/ innan du tvekar!

Rock on!

Gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=vNuSvuzPL10
Lucas Varo



Inga kommentarer: