Microrecension: "Afterfall Insanity"



Har du någonsin undrat vad som skulle nalkas i magen på mamma "Fallout" om pappan ifråga var "Deadspace"?...Inte jag heller men tydligen har polska "Intoxicate studios" gjort det och spottat ut det radioaktiva skräck-äventyret "Afterfall Insanity" Resultatet är däremot ett virrvarr av lösryckta nyckelkaraktärer, ej fullföljda plottar och taskiga animationer. Kaos är bara förnamnet och spelet osar välkända filmkoncept från såväl "Mad max" och "Matrix" som "Pandorum" och "The road"
   I afterfalls universum tog det kalla kriget aldrig slut utan resulterade i den tyska fusion bomben "Entropy". Under en sönderskollad atmosfär omgrupperar sig de överlevande i underjordiska valv vid de passande namnen "shelters". De tjocka valvportarna utesluter dock inte människan ifrån sig själv och i isoleringen från omvärlden uppstår en bitsk epedemi som leder till vansinne.
   Spelaren kvicknar till som sitt valvs psykolog Albert Tokaj under en session med en frustrerad patient. Inom kort blir han Kallad att tillsammans med två vakter undersöka varför man tappat kontakten med valvets nedre sektioner. Vad som väntar Tokaj i de mörka maskinrummen är inget mindre än en första parkett till epedemins framfart.
   Fightsystem såväl som "fearlock", ett system som får din karaktär att tappa sitt psykologiska fotfäste om du utsätter han för för mycket slabb och skräck, är båda sjyssta ideér på pappret. Men tyvärr klarar de sig inte lika väl på skärmen. Det "Alien" inspirerade soundtracket håller hög kvalité men lämpar sig sällan efter situationerna och mellansekvenserna är en enda förvirrande röra av spyfärdiga klippningar och kassa animationer.
   Så vad får oss då att sitta naglade vid burken timmar i sträck framför detta halvtaskiga spektakel? Uppfinningsrikedomen! Spelet bjuder på någonting nytt bakom varje hörn och man kan inte låta bli att, under kafferasten då man sippar på ett överrostat kaffe, undra vad katten spelet kommer att bjuda på härnäst. Att spelet sedan är grymt kul i sig skadar ju såklart inte heller.
   Så fort den utlovade patchen, som ska reparera alla dess tidigare nämnda brister, kommer ut så riskerar även Svearikes befolkning att rada upp för att få tillgång till vansinnet i "Afterfall Insanity" och med all rätt.
Men ett varningens ord, isoleringen kan leda till hallucinationer och vrede.

Peace!

Gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=Suguf53a27Y
Lucas Varo





Inga kommentarer: